SERVICES

Nordic Sustainability's ESRS Accelerator

Arbejder du med bæredygtighed i en virksomhed der er regnskabsklasse store C? Ny EU-lovgivning øger behovet for struktureret og systematisk dobbelt væsentlighedsanalyser, og derfor tilbyder Nordic Sustainability nu et Acceleratorforløb baseret på erfaring fra førende danske virksomheder. Næste hold starter i april!

Book en demo

Kom rigtigt fra start med ESRS-rapportering

Med Acceleratoren får du både undervisning fra førende bæredygtighedseksperter og en komplet værktøjskasse, så du efterfølgende selv kan tage ejerskab over hele processen.

Undervisning

Hen over 4 moduler bliver du taget i hånden af landets dygtigste ESRS-eksperter. Undervisningsformatet kombinerer den nyeste viden om CSRD og ESRS, med praksisorienteret læring, hvor vi med spændende øvelser og en række gennemtestede værktøjer, dykker ned i netop din virksomhed.

Værktøjskassen

Du bliver lært op i at bruge nogle af markedets bedste værktøjer, så du bliver helt klar til at kunne foretage en grundig dobbelt væsentlighedsanalyse, udvikle virksomhedsspecifikke scoringsnøgler, samt at kunne kortlægge jeres vigtigste interessenter. Vores værktøjer og metode er gennemtestet og har været igennem revision hos de største danske revisionshuse.

Netværk

Sideløbende med undervisningen bliver du del af et stærkt bæredygtighedsnetværk, der forbinder professionelle der arbejder i bæredygtighedsfeltet. Vi vil løbende invitere Accelerator-alumni til webinarer, dele opdateringer når der kommer nyt fra EFRAG og arrangere forskellige former for netværksarrangementer. På den måde holder I jer ajourført med de nyeste udviklinger.

Klik her hvis du er nysgerrig på at høre hvordan I kan tilmelde jer Acceleratorforløbet

Tilmeld dig her

Forløbet

Som bæredygtighedsansvarlig bliver du hen over 9 uger klædt godt på, så du lærer at lave state-of-the-art dobbelt væsentlighedsanalyser. Vi styrker både din evne til at håndtere den kommende ESRS-rapportering og den strategiske forretningsudvikling der følger i kølvandet.

FORSTÅ ESRS-KRAVENE FRA A-Z

Vi klæder dig på til at navigere rundt i en verden af nye akronymer og afmystificerer ESRS-monsteret ved at gøre dig tryg i en metode og en grundig værktøjskasse der bl.a. er udviklet i samarbejde med Ørsted og Pandora.

GRUNDIG DOBBELT VÆSENTLIGHEDSANALYSE 

På dette modul dykker vi ned i selve væsentlighedsanalysen og prøver kræfter med at bruge ESRS-standarderne til at identificere hvor virksomhedens vigtigste påvirkninger, risici og muligheder ligger.

VÆRDISKABENDE INVOLVERING AF INTERESSENTER 

På dette modul vil I få en forståelse for de nyeste krav til interessentinvolvering, men også lære hvordan I kan etablere aktive dialoger med aktører i jeres værdikæde der kan skabe stærkere samarbejder på tværs af virksomhedens værdikæde.

FRA VALIDERING TIL STRATEGIUDVIKLING 

Vi hjælper jer med at stå stærkest muligt til den 3-parts verificering som lovgivningen foreskriver. Samtidigt guider vi jer til hvordan ESRS-rapporteringen kan blive en intern driver for mere bæredygtig strategiudvikling, så I får jeres nye viden ud at leve i hele organisationen.

Q&A’s  

Hvert modul består af en masse ny viden og øvelser som I også skal arbejde videre med derhjemme. Derfor ligger der i mellem hver undervisningsgang en online Q&A, hvor I kan stille spørgsmål og få friske øjne på jeres arbejde.

NYSGERRIG PÅ AT HØRE MERE OM DE FORSKELLIGE UNDERVISNINGSDAGE? 

Book en demo

Værktøjskassen

Gennem de sidste år har vi forfinet vores metode og videreudviklet værktøjer i samarbejde med en række af landets førende virksomheder. Det hele er samlet i en værktøjskasse som indeholder alt hvad du skal bruge, for at møde de nye CSRD-krav til rapportering – fra kortlægning af værdikæden til overblik over vigtige data-gap på baggrund af en udførlig dobbelt væsentlighedsanalyse.

Scoringsnøgler til dobbeltvæsentligheds- analysen

PowerPoint

Dobbelt væsentlighedsværktøj

Excel

Data-gap værktøj og dokumentationsliste

Excel

Template til kortlægning af værdikæde

Miro

Template til kortlægning af interessenter

Miro

Interview guides

PowerPoint og Miro

Mød dine instruktører

Ditte Maria Olsen

Ditte er manager hos Nordic Sustainability og har mere end fem års erfaring inden for udvikling og implementering af bæredygtighedsstrategier i forskellige organisationer.

Benjamin Brinch

Benjamin er senior konsulent hos Nordic Sustainability og projektleder for Acceleratoren. Han trækker på flere års erfaring med bæredygtig strategiudvikling og ESG-undervisning til at sikre at vores deltagerne bliver trygge i at udføre egne dobbeltvæsentlighedsanalyser.

Laila Lippert

Som konsulent er Laila ansvarlig for at udføre dobbelt væsentlighedsanalyser i overensstemmelse med ESRS, samt at lede projekter der fremmer virksomheders bæredygtighedsstrategi.

FAQ

Hvem deltager på Acceleratorforløbet?

Forløbet er designet til at hjælpe alle som sidder med en berøringsflade omkring bæredygtighed og finansiel rapportering, særligt for virksomheder i regnskabsklasse store C. Vores deltagere har ofte en af følgende titler:

  • Sustainability Manager // Director of CSR
  • Head of ESG // Senior ESG Advisor // ESG Lead
  • Bæredygtighedsansvarlig // bæredygtighedskoordinator
  • CFO // Compliance officer

 

Hvornår bliver CSRD indfaset?

CSRD-direktivet rammer fra 2024 de største europæiske virksomheder, og bliver derefter indfaset så gradvist omfatter flere og flere virksomheder.

  • I 2025 skal Europæiske virksomheder i regnskabsklasse D med over 500 rapportere på data fra 2024.
  • I 2026 bliver virksomheder i regnskabsklasse store C også omfattet.
  • Fra 2027 skal børsnoterede SMV’er, små og ikke-komplekse kreditinstitutter og captive forsikringsselskaber også rapportere i overensstemmelse med CSRD-direktivet.

 

Usikker på hvordan det kommer til at påvirke jeres virksomhed? Så tag endeligt kontakt til os. Vi har mange års erfaring med at hjælpe både store og små virksomheder.

Klar til at accelerere jeres arbejde med ESRS-rapporting?

Bliv kontaktet